Afwerkingen

Een vraag? Contacteer onséén van onze medewerkers

Nadat de effectieve plaat composietsteen geproduceerd en uitgehard is, wordt ze op de juiste dikte gekalibreerd. Hierna is het tijd voor de oppervlakte-afwerking. Deze bewerking geeft de plaat een andere uitstraling zodat de composiet perfect bij jouw smaak of stijl aansluit. Voor composiet zijn er drie vaak gebruikte afwerkingen.

Gepolijst

Het polijsten wordt uitgevoerd door een reeks schuurstenen (van grove naar zeer fijne korrel) machinaal heen en weer over het oppervlak te bewegen, terwijl het materiaal overvloedig met water besproeid wordt. De afwerking zorgt ervoor dat de kleuren en hun nuances beter tot hun recht komen. Het resultaat is een weerkaatsend oppervlak met hoge glans.

Verzoet

Het zoeten wordt uitgevoerd met een combinatie van een reeks schuurstenen en schuurborstels terwijl hier ook het materiaal volop met water besproeid wordt. Na het zoeten verkrijg je een licht weerspiegelend oppervlak (matglanzend) dat mat is zonder zichtbare groefjes.

Viento/Leather

Bij deze bewerking wordt het oppervlak enkel behandeld met abrasieve borstels onder hogedruk. Door het gebruik van borstels met verschillende diktes en groftes krijgt het oppervlak een licht ruw maar toch zacht aanvoelend uitzicht.