Historiek

Een vraag? Contacteer onséén van onze medewerkers

Meer dan 60 jaar ervaring

Al meer dan 60 jaar levert familiebedrijf Tuytelaers de mooiste steensoorten. Alle types van natuursteen: marmer, graniet, basalt, maar ook keramische steen en composietsteen zijn leverbaar én ter plaatse te bekijken. Tuytelaers heeft één van de grootste collecties natuursteen in de Benelux en heeft het vakmanschap om er alles van te maken. Wist je trouwens dat particulieren ook van harte welkom zijn in onze showroom in Ravels?

Tuytelaers is een familiebedrijf uit de Antwerpse Kempen dat in 1954 opgericht werd door Remi Tuytelaers. Hij begon destijds met het verwerken van granito en arduin voor grafzerken en tot op de dag van vandaag blijft de productie van zerken een belangrijk onderdeel van het bedrijf.

In 1979 vervoegde Daniël Tuytelaers zijn vader in het bedrijf en in 1983 volgde hij hem op als algemeen directeur. Sindsdien is het bedrijf enorm uitgegroeid en deed de derde generatie met Paul en Nina Tuytelaers ook zijn intrede. Naast grafzerken kwam de nadruk meer en meer te liggen op andere producten van natuursteen en de handel in platen werd steeds belangrijker. In de voorraadhal staan dan ook duizenden platen natuursteen, kwartscomposiet en keramiek op stock, waardoor het mogelijk is om zeer snel te leveren.

In 1985 werd het bedrijfsterrein van 80.000 m² in gebruik genomen. Daar zijn de kantoren, productiehallen, voorraadhal en de sinds 2009 geopende showroom op gevestigd. Met zijn 2000 m² toonzaal en 800 m² kantoorruimte dé plek om het vakmanschap uit te stallen en een basis te leggen voor verdere groei.

Over Tuytelaers

Kwaliteit voor een correcte prijs

Doorheen de jaren ligt in onze productie de nadruk op het leveren van kwalitatieve producten tegen een correcte prijs, vaak in onderaanneming van onze steenkapperklanten. Bovendien wordt er voortdurend geïnvesteerd in nieuwe machines waardoor Tuytelaers in principe alles kan maken uit natuursteen, composiet en keramiek. Denk maar aan wastafels, keukenbladen, tegels voor op de vloer of aan de wand. Maar ook andere toepassingen zijn bespreekbaar, wij zijn heel erg flexibel en denken graag mee met onze klanten.

Team

Dankzij een team van bijna 100 medewerkers zijn we gespecialiseerd in het specialere maatwerk in steen en zijn we in staat om elk project te realiseren. Hiervoor gebruiken we enkel de beste kwaliteit natuursteen die we voornamelijk zelf importeren. Onze steen komt onder andere uit Italië en Spanje, maar ook rechtstreeks van de groeves in onder andere Brazilië, Zuid-Afrika en het Verre Oosten. We betrekken onze materialen rechtstreeks bij de bron en onze mensen controleren regelmatig ter plekke waardoor Tuytelaers steeds topkwaliteit garandeert.