Grafzerken

Een vraag? Contacteer onséén van onze medewerkers

Al meer dan 60 jaar is Tuytelaers het toonaangevende bedrijf op gebied van grafzerken en -monumenten. Per jaar maken we zo’n 10.000 grafmonumenten in eigen beheer die zowel in België als Nederland hun weg vinden naar de diverse begraafplaatsen. Die ervaring en vakmanschap maakt dat we samen een persoonlijk en duurzaam gedenkteken kunnen maken die jouw dierbare alle eer aandoet.

Materiaal

De meeste gedenkstenen zijn vervaardigd uit natuursteen en dan voornamelijk uit graniet afkomstig uit groeves van over de hele wereld. Dit duurzaam materiaal doorstaat moeiteloos de tand des tijds. Het bewijs daarvan zijn de vele grafzerken die al meer dan 100 jaar op sommige begraafplaatsen staan.

Modellen

Voor het uitwerken een grafmonument heeft u de keuze uit verschillende modellen of een ontwerp op maat. De meest voorkomende types zijn de opstaande ruggen (enkel of dubbel) die in verschillende vorm gehouwen kunnen worden en de grafzerken (enkel of dubbel) die ook weer op naar wens afgewerkt kunnen worden. Voor kinderen zijn er speciale kinderzerkjes in bijvoorbeeld de vorm van een beertje of een ballon. Maar ook voor een grafmonument op urnevelden of een plaatje voor op een columbarium kan u bij ons terecht.

Personalisatie

Ons uitgebreid machinepark en onze jarenlange ervaring maakt dat u zowel voor een standaard grafmonument als een monument op maat bij ons terecht kan. Een door uzelf ontworpen schets of een eigen idee kan door ons team moeiteloos omgezet worden in grafsteen die volledig bij uw wensen aansluit.

Belettering

Hier zijn de mogelijkheden bij Tuytelaers onbeperkt. Meestal wordt de naam van de overledene samen met de datum van geboorte en overlijden op de grafsteen aangebracht, maar hier kan ook bijvoorbeeld een persoonlijke tekst bijgezet worden. De klassieke methode voor de belettering is het gebruik van bronzen letters en cijfers die standaard in een aantal lettertypes en groottes beschikbaar zijn. Deze kunnen echter ook perfect op maat gemaakt worden. Een andere methode voor de beletting is het zandstralen of graveren in de steen al dan niet nadien ingekleurd.

Afwerking

Elke grafzerk kan afgewerkt worden met een aantal ornamenten. Er kan een foto van de overledene in kleur of in zwart/wit aangebracht worden op de grafsteen, net zoals een symbool dat in de steen verwerkt kan worden. Liever een gedenkplaat met opschrift, ook dat is mogelijk. Andere mogelijke ornamenten zijn de tegenwoordig populaire natuurstenen of bronzen vazen, beeldjes en lantaarns.