Collecties

Een vraag? Contacteer onséén van onze medewerkers

Tuytelaers is voor de Benelux exclusief verdeler van de bekende kwartscomposiet Caesarstone. Deze collectie werd aangevuld met Eurokwarts en marmercomposiet (niet geschikt voor keukenbladen) om onze klanten een zo gevarieerd en totaal mogelijk kleurenpallet te kunnen aanbieden.

Caesarstone

Dit merk staat wereldwijd bekend als trendsetter op vlak van kleuren en designs en wordt in de Benelux steeds meer toegepast. Als eerste bedrijf ter wereld gebruikt Caesarstone sinds 1987 kwarts als hoofdbestanddeel in zijn producten. Vooral op het vlak van keukenbladen betekende dat in die tijd een ware revolutie. De schoonheid die gecombineerd werd met de sterkte en duurzaamheid van kwarts maakten het een stuk interessanter dan natuursteen of andere materialen. De composiet van Caesarstone bestaat uit ongeveer 90 a 93% natuurlijke kwartskorrels, een kleine hoeveelheid kleurpigmenten…

Caesarstone

Eurokwarts

Om het kleurengamma van Caesarstone verder aan te vullen, ging Tuytelaers op zoek naar Europese fabrikanten die ook andere, voor de Benelux belangrijke, kleurenvarianten aanbieden. Deze kleuren werden verzameld onder de naam Eurokwarts. Kwaliteit en snelheid van levering zijn belangrijke troeven van deze collectie net zoals de zeer competitieve prijs.

Eurokwarts

Marmercomposiet

Deze vorm van composietsteen wordt vooral in de projectwereld gebruikt. Het is een goedkopere variant op basis van kalksteengranulaten. Hierdoor is de steen niet zuur- of citroenbestendig. Dit materiaal wordt dus niet gebruikt als basis voor keukenbladen maar kan perfect gebruikt worden als venstertablet.

Momenteel hebben we nog geen kleuren voor Marmercomposiet.